web analytics

Stofzuigers

Voor stofzuigers geldt zoals u zult begrijpen alleen afhaalprijs, Prijs 3.

ENERGIELABEL

Vanaf september 2014 krijgen stofzuigers een energielabel. Met de introductie van die energielabel, worden een aantal strenge kwaliteitseisen gesteld aan stofzuigers. Dit zorgt ervoor dat stofzuigers niet alleen zuiniger worden, maar ook beter.

VERMOGEN

Hoger vermogen betekent niet altijd betere prestaties. Een stofzuiger zuigt niet altijd beter naarmate hij meer motorvermogen heeft. Toch blijft dit een hardnekkige mythe. Vanaf de jaren 60 is het motorvermogen van 500W tot zo’n 2500W geschoten. Stofzuigers van nu verbruiken dus een stuk meer energie. Toch nemen zuigprestaties niet proportioneel toe. Om de stijging in energieverbruik een halt toe te roepen, heeft de Europese Commissie een energielabel voor stofzuigers in het leven geroepen. Fabrikanten worden zo gedwongen om efficiënte, goede stofzuigers te ontwikkelen, die minder elektriciteit verbruiken.

STOFOPNAME

De informatie op het label maakt het mogelijk om stofzuigers in de winkel goed met elkaar te vergelijken. De stofopname voor zowel tapijt als harde vloeren worden ook weergegeven in klassen A t/m G. Deze prestatieklassen zijn minstens zo interessant als het energieverbruik.